Home

Pesti

Plante Corali Nevertebrate Acvarii Intretinere Bolile pestilor Recomandari
 

Caridina sp. "Crystal Red"

Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 21-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: alge, spirulina, pancare uscata pt. creveti
Origine: Japonia si China
Crestere: normala

Crevetele rosu cristal din China si Hong Kong. Au o variatie frumoasa ce culori, un alb si rosu, dar tot acesti creveti in alte regiuni isi schimba culorile, cum e in Japonia, culorile acestuia fiind mai accentuate. Traiesc in acvariu cu alti creveti fara probleme. Ajung la 2.5-3.5cm si nu tolereaza temperatura foarte mare. Se hraneste cu alge, spirulina chiar si mancare inghetata

Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 21-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: alge, bucati de peste
Origine: China
Crestere: normala

In mod normal provin din Sudul Chinei si Hong Kong. Puii au o foarte frumoasa combinatie de culori fiind mai accentuate decat la adulti. Sunt foarte comuni in Asia si Europa iar in Sudul Americii sunt foarte rari vazuti. Ajung la 2.5-3.5cm si nu tolereaza o temperatura foarte mare. Se hraneste cu alge si bucatele de peste.

Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 22-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: alge, bucati de peste
Origine: China
Crestere: normala

Adevarata origine al acestui tip de crevete este inca misterioasa. Se pare ca provin din China si Hong Kong precum si alti creveti sunt de origine de acolo insa nu se stie exact. Multi oameni confunda acest gen de creveti cu genul: crevetele albina, insa sunt cu totul alte specii. Ajung la 2.5-3.5cm si nu tolereaza o lumina foarte mare iar ca hrana accepta alge si bucatele de peste.

Este un crevete foarte sociabil si poate trai cu alti creveti fara sa fie deranjat, putand chiar sa convietuiasca in grupuri. Cu antenele sale curata pestii, deci este un crevete foarte util in acvariu.

Dimensiune: 7-8 cm

Dimensiune: 3 cm
Temperatura: 21-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: bucatele de peste
Origine: Taiwan si China
Crestere: normala

O variatie frumoasa de creveti, avand o culoare rosu inchis ce vine din China, Vietnam fiind introdusi mai tarziu si in Hawai. Culoarea lor variaza in functie de starea lor de spirit, de conditiile de viata. Introdusi intr-un acvariu nou, culoarea se inchide iar in timp se transforma intr-un rosu curat si frumos. Femelele au o variatie de culoare frumoasa fata de adulti. Cer o anumita temperatura si nu accepta orice fel de apa. Ajunge la 3cm, poate trai in conditii soft, pana la apa foarte dura. Specii foarte adaptabile. Sunt o specie care se imulteste foarte usor, neavand nevoie de conditii speciale pentru a depune. Se hraneste cu bucati de peste. Il putem gasi fregvent in petshop-urile din Romania.

Dimensiune: 2,5-3,5 cm
Temperatura: 23-28 grade C
Parametri apei: ph variabil 6,6-8,4
Mancare: alge, bucati de peste
Origine: India
Crestere: normala

Un crevete indian de o frumoasa culoare de verde. Puii au o culoare transparenta iar pe partea superioara sunt maro-roscati cu puncte mici albe. Cum se vede si in poza are o culoare de un verde deschis si in general femelele au o dunga alba pe spate. Verdele deschis si dunga alba ii deosebesc de crevetele verde inchis. Crevetele isi schimba culoarea daca este stresat sau bolnav. Nu se stie inca din ce categorie face parte acest crevete. In acvariu nu este recomandat sa stea impreuna cu crevetele verde inchis.

Procambarus versutus creste pana la o dimensiune maxima de 7 cm. Acest crevete este carnivor. Originea sa provine din S.U.A

Acest crevete este carnivor

Acvariu minim: 90 L
Mod de ingrijire: usor
Temperament: Semi-agresiv
Conditiile apei:20-29C, pH 6.5-8.0, KH 3-10
Max. Size: 5cm
Culoare: Albastru
Dieta: Omnivor
Origine: USA
Familie: Cambaridae

Sunt omnivori si vor manca tot ce gasesc pe fundul acvariului. Deobicei nu vor manca pestii mici din acvariu pt ca sunt destul de mari si se misca greu. Coloratia de albastru se accentuiaza cand ajung la maturitate.Sunt foarte teritoriali! Hammers Cobalt Blue homar este una din cele mai izbitoare ornamentale languste pe care o puteti vedea vreodata. Are o uimitoare culoare, albastru stralucitor si in mod sigur atrage atenţia dumneavoastra. In aceasta colorare albastra intensifica frumusetea in care ajunge la maturitate.In momente de stress culoarea albastra de pe corpul acesteia incepe sa dispara.. Hammers Cobalt Blue homar mai ajunge o coloraţie maro din cauza stresului de transport, dar in cele din urma va recastiga culoarea lui. Ei sunt foarte mici si nu depasesc 5cm. Sunt teritoriale faţa de propria lor natura. Hammers Cobalt Blue homar este, in general, pasnic, cu excepţia cazului in propriul fel. Ele nu vor plictisi de obicei, cu excepţia cazului in care acestea sunt foarte mici, şi destul de lent pentru homar de prins.Acestea sunt langustinele omnivore, şi vor acţiona ca un scriitor de carti obscene in acvariu, mananca orice mancare. Supliment de dieta cu o calitate: fulg, alimente uscate si alge.

Ampullaria sp. sunt o categorie de melci care cresc foarte mari, ajungand la marimea celor terestri. Sunt foarte buni curatatori, mancand hrana ramasa in exces pe fundul acvariului, dar daca aceasta nu ajunge.. se vor hrani si cu plantele de acvariu. Construiesc un cuib de oua in afara apei, de obicei pe marginea acvariului, iar puii vor iesi dupa careva saptamani cazand in apa. Au un organ respirator auxiliar, asemanator cu o trompa cu care respira aer atmosferic atunci cand calitatea apei nu este foarte buna. Cand se simte in pericol, se ascunde in cochilie si se astupa cu un 'capac'. Nu sunt greu de tinut sub control datorita dimensiunilor mari

Planorbis planorbis cochilia mult mai plata de cat la Planorbarius corneus senestra foarte asemanatoare însa cu Planorbis carinatus de care se deosebeste prin forma circulara a aperturii, lipsa carenei de la nivelul anfractelor si usoara coborâre a apexului din planul cochiliei (atunci când aceasta este privita din plan lateral, vezi imaginea comparativa). Traieste aproape în toate tipurile de ape

Planorbarius corneus are cochilia plata, senestra, spiralata în plan. Este frecvent în ape statatoare sau lin curgatoare.

Melanoides tuberculata este cel mai comun melc ce exista in acvariile noastre. Se gaseste din Egipt pana in India si are nevoie de o temperatura peste 20° C. Nu poate trai fara minerale deoarece are nevoie de sare pentru a-si construi cochilia. Se hraneste cu alge si resturi de mancare, ceea ce-l face un excelent 'sanitar' al acvariului. Este un melc nocturn, ziua stand ascuns in substratul din acvariu. Niciodata nu ne putem da seama de adevarata populatie care exista la noi in acvariu decat daca stingem lumina si o aprindem dupa 2-3 ore de intuneric. In scurt timp, populatia creste foarte mult si da impresia ca substratul se misca datorita miscarilor lor. Acesta este un avantaj pentru plante pentru ca le aereaza radacinile. Singurul lor dezavantaj este ca patrund peste tot, chiar si in filtru. cateodata se vad zeci de astfel de melci la suprafata apei, ceea ce este un semn de proasta calitate a apei.

Nu sunt ciresele din alcool ce le gasesti in bar intr-o ora fericita. Acestea sunt moluste din Sudul Pacificului cu neobisnuite culori. Majoritatea lor sunt foarte usoare. De fapt  odata cu cresterea lor pe atat de usor este ingrijirea lor. Se descurca foarte bine daca sunt hranite cel putin odata pe saptamana. Nu ezita sa pui calciu pentru ca scoica lor este grea si neceita Calciu in apa pentru ai facilita cresterea.

Anthenea sidneyensis poate fi recunoscuta prin cele 5 brate simetrice si culoarea verde/gri. Poate creste pana la o
latime de 24 cm.


categoria: echinoderme
familia: oreasteridae

Asterodiscides truncates  este o stea de mare ce se gaseste in apele temperate ale Australiei. Aceasta este o specie de stelute de mare foarte viu colorata ce este foarte usor de recunoscut. Se hraneste cu bureti si alge. O mana poate
creste pana la 2o cm.

Categoria: echinoderme
Familia: asterodiscididae

Choriaster granulatus se gaseste in apele Indo-Pacificului. Este o specie ce poate fi usor de recunoscut prin marimea sa mare, forma si culoarea sa roz pal. Mana sa creste pana la 27cm.

Categoria: echinoderme
Familia: Oreasteridae

Petricia vernicina se gaseste in apele temperate ale Australiei. Aceasta este cunoscuta pentru varietatea sa de culori si poate fi gri, alb, portocaliu, maro, rosu si mov. Poate creste pana la o latime de  20 cm.

Categoria: echinoderme
Familia: asteropseidae

Plectaster decanus este o specie de stea de mare ce este forte viu colorata. Aceata specie variaza in culori: rosu, roz, portocaliu, alb si mov. Poate creste pana la o latime de 25cm


Categoria: echinoderme
familia: echinasteridae

Linckia laevigata, aceasta stea de mare este colorata in bleo aprins. Se poate gasi in apele Indo-Pacificului.
Este cunoscut faptul ca se hraneste cu alge. Poate creste pana la o latime de 40cm.

categoria: echinoderme
familia: ophidiasteridae

Nardoa pauciforis este o specie tropicala ce apartine familiei Ophidiasterridae. Aceasta specie este cunoscuta a se hrani cu alge. Poate creste pana la o marime maxima de 28 cm.

categoria: echinoderme
familia: ophidiasteridae

Ophidiaster confertus este o specie ce se gaseste in apele sub-tropicale in recifurile de corali. Aceasta stea de mare este in general mereu portocalie. Mana poate creste pana la 25cm.

categoria: echinoderme
familia: ophidiasterridae

Protoreaster nodulosus se gaseste in apele tropicale ale Indo-Pacificului. Aceata se hraneste cu alge de mare. In generaleste portocalie si are 5 brate. Poate creste pana la o latime de 40 cm.

Categoria: echinoderme
failia: oreasteridae

Aricii de mare sunt creaturi marine mici, globulare cu tepi, ei copun in mare parte clasa Echinoidea.
Se gasesc in toate oceanele lumi. Carapacea lor este rotunda si cu tepi, in general circumferinata de la 3 la 10 cm. Culorile comune cuprind negru si umbre sterse de verde, vernil, maro, mov si rosu. Ei se misca incet, hranindu-se in mare parte cu alge. Sunt mancati de catre vidre de mare, tipariul lup si alti pradatori. Aricii de mare sunt recoltati si serviti drept delicatese. Aricii de mare sunt membrii familiei Phylum Echinodermata, care mai cuprinde stelutele de mare, castraveti de mare, crinoide. Ca si alte echinoderme au simetrie cinciara numita pentamerism, si se misca folosind sute de picioruse adezive mici si transparente. Pentamerismul simetric nu este evident la prima vedere darveste foarte usor de observat la o cochilie uscata a ariciului. Impreuna cu castravetii de mare ei compun subphylum echinozoa, care se defineste in primul rand prin faptul ca au corpuri rotunde fara brate.

Clypeaster rosaceus, un echinid mic de 3 cm, dar cu spini lungi de 6-9 cm, care traieste pe coastele insulelor Atile. O deplasare si mai mare a anusului pe partea inferioara nu a avut loc in evolutia filogenetica a acestei forme si ea ar fi fost chiar importanta, deoarece in felul acesta anusul ar fi ajuns in apropierea gurii. In schimb, foarte des gura acestor arici de mare s-a deplasat pe fata inferioara, la marginea opusa anusului, corpul devenind si mai alungit

Comanthina noblis este o stea de mare ce se gaseste in apele tropicale ale Indo-Pacificului. Aceasta specie este de culoare alba/portocalie dar mai poate fi si neagra cu alb, verde cu alb. Poate fi gasita in recifurile de corali in zonele care au curenti mari. O mana poate creste pana la 40 cm in lungie.

Categoria: echinoderme
Familia: comasteridae

Ariciului de mare Spatangus purpureus il gasim pe  coastele Atlanticului si in Mediterana. Prin deplasarea fie a anusului, fie a gurii si alungirea corpului, simetria radiara a echinidelor a fost tulburata suprapunandu-se peste ea simetria bilaterala; din aceasta cauza au primit denumirea echinide-neregulate.